Software zowel gratis als met hoge korting

Voor leerlingen en personeel van het Stanislascollege is Microsoft Office gratis beschikbaar voor privégebruik. Daarnaast kan via Slim.nl software met hoge korting worden aangeschaft. U kunt hieronder lezen hoe dit werkt.

Gratis Office 365 voor Stanislassers

Zowel leerlingen als personeel van onze school hebben gratis toegang tot Office 365. Het mag voor privégebruik op maximaal 5 verschillende apparaten worden geïnstalleerd, dus bijvoorbeeld een desktop, laptop, tablet en mobiel.

Ondersteunde platforms zijn: Windows, Apple en Android. Op deze en andere platforms kun je ook via een browser gebruik maken van de Office online applicaties. Afhankelijk van het platform kan er een verschil zijn in de beschikbaarheid van applicaties.

De beschikbare applicaties voor Windows zijn: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Publisher, Outlook en OneDrive.

Installatie van Office:

 • Start op het apparaat Internet Explorer, of een andere browser
 • Ga naar www.stanislascollege.nl
 • Ga rechtsboven naar het menu “Inloggen” en klik daar op “Office 365”
 • Log in met: jouwstanislasgebruikersnaam@leerling.stanislascollege.nl
 • Klik rechtsboven op het tandwieltje en kies “Instellingen voor Office 365”
 • Klik daarna op “Software”
 • Volg hier de verdere informatie voor installatie van Office

 

Korting op software via Slim.nl

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en personeel van het Stanislascollege toegang hebben tot goede, legale en betaalbare software en apparatuur.

Weet jij wat Slim is?
Slim.nl is een webwinkel, exclusief voor personeel en leerlingen van middelbare scholen en mbo-instellingen. Slim heeft onderwijs-overeenkomsten met (software)leveranciers afgesloten. Hierdoor betaal je bij Slim.nl minder voor je software dan bij andere winkels. Bij Slim.nl bestel je eenvoudig en met hoge korting legale software, hardware en accessoires.

Gratis Office365 voor Stanislassers
Het Stanislascollege heeft een licentie op Office 365 voor al haar leerlingen en personeel, waarmee Office voor privégebruik gratis op maximaal 5 apparaten mag worden geïnstalleerd (desktop, laptop, tablet, telefoon, horloge, etc.). Je kunt via Slim.nl eventueel een extra Office licentie aanschaffen voor een 6e apparaat.

Waarvoor Slim.nl?
Software van o.a. Adobe, McAfee, Norton, Corel, Symantec, Kaspersky en Microsoft (Windows, Project, Visio, Visual Studio, etc.), maar ook korting op hardware van o.a. Apple, HP, Lenovo en Dell

Hoe inloggen bij Slim.nl?
Inloggen bij Slim kan op twee manieren. Via Magister, of via de website van Slim met je Magister gebruikersnaam en wachtwoord.

Via Magister

 1. Ga naar www.stanislascollege.nl
 2. Klik op ‘inloggen’ rechtsboven
 3. Kies voor Magister
 4. Leerling: Ga in Magister naar ELO > Bronnen > Kennisnet > Slim
 5. Personeel: Ga in Magister naar ELO > Bronnen > Wereldbol in knoppenbalk  > Kennisnet > Slim

Via Slim.nl

 1. Ga naar Slim.nl
 2. Klik op ‘inloggen’ rechtsboven
 3. Kies voor Login met Kennisnet, klik ‘Inloggen’
 4. Zoek in het volgende scherm de naam van jouw school uit de lijst met scholen – Stanislascollege – Alle locaties, Magister - en klik op ‘verder’
 5. Je wordt nu doorgelinkt naar het Magister inlogscherm van het Stanislas. Log nu in met behulp van je gebruikersnaam en wachtwoord van school.

Heb je al een account bij Slim.nl en wil je toegang houden tot je bestaande gegevens? Dat kan!
Als je al een account hebt bij Slim.nl dan kun je de bestaande gegevens laten koppelen aan je nieuwe account via de Slim klantenservice. Let op: dat kan alleen als je nog geen bestelling hebt gedaan met je nieuwe account.

 • Log in op Slim.nl via Magister (zie stappen hierboven)
 • Stuur vervolgens een mailtje aan de Slim klantenservice via info@slim.nl. Zet daarin het emailadres waarmee je eerder een account bij Slim.nl hebt aangemaakt én de Magister gebruikersnaam van school, waarmee je nu op Slim.nl inlogt.

De klantenservice van Slim koppelt daarna de accounts, waardoor je orderhistorie, adresgegevens, productsleutels etc. weer gewoon in te zien zijn.