Greenteam: het groenste team van de school

Sinds 2022 is op onze school een groep mensen te vinden die graag iets  doet voor natuur, dieren en klimaat. Elke twee weken met af en toe een uitlopertje vergaderen we met het greenteam. Dan bespreken we wat we de komende periode of het komende jaar zullen doen. We hebben al voor aardig wat groene veranderingen en leuke milieuvriendelijke activiteiten gezorgd. De belangrijkste is dat de kantine vegetarisch is. Een ander voorbeeld is warmetruiendag, waarbij alle verwarmingen uitgaan en iedereen met een warme trui naar school komt. We delen dan warme chocolademelk uit. Verder organiseren we ieder jaar plasticvrijedag, waarbij er veel duurzame prijzen te winnen zijn.

Het voelt goed om de school milieuvriendelijker te maken en schoolgenoten bewust te maken van hun invloed op de aarde. Je voelt daardoor dat je echt een steentje bijdraagt aan het verbeteren van het milieu. Samen zorgen we voor een groenere school.

Om de twee weken is de woensdagmiddag dus weer een feestje. Nieuwe ideeën worden altijd gewaardeerd, net als nieuwe mensen van alle leeftijden. Dus, zien we jou een volgende keer? Je kunt altijd mailen naar greenteamscw@stanislascollege.net

Groene groet van het Stanislas Greenteam