Kiezen voor Stanislas

Hey,
Wat leuk dat je wat meer wilt weten over onze school. Het Stanislascollege Westplantsoen biedt een wereld vol mogelijkheden. Zo ontdek je nog meer over wat jij leuk vindt en waar je nieuwsgierig naar bent. Jouw schooltijd wordt zo extra leuk én waardevol.

Een wereld vol mogelijkheden

Op het Westplantsoen kun je kiezen voor vakken die je niet op iedere school tegenkomt. Een paar voorbeelden: filosofie, Chinees, onderzoeken & ontwerpen, bewegen sport & maatschappij en nog meer. Ook kun je deelnemen aan uitdagende pre-universitaire programma’s en erkende programma’s voor de talen Chinees, Spaans, Engels (Cambridge Track), Frans en Duits. Al deze extra’s kunnen een voordeel opleveren bij een vervolgstudie, ook in het buitenland.

Maatwerkuren: Kiezen wat je nodig hebt en wat je leuk vindt

Elke week krijg je drie of vier maatwerkuren. Tijdens deze uren kun je kiezen voor extra les in een vak dat je moeilijk vindt (versterken) of iets extra’s doen voor een vak dat je juist leuk vindt (verdiepen). Zo sluiten de lessen beter aan op wat jíj nodig hebt en wat jou aanspreekt. Bovendien ga je zo slimmer met je tijd om. Samen met je mentor overleg je welke lessen je het beste kunt kiezen.

Buiten de lessen

Ook buiten de lessen is er van alles te ontdekken en te beleven. Het koor en orkest repeteert wekelijks en is al op diverse buitenlandse tournees geweest. Het Stanislas Tech Team kwalificeert zich vrijwel elk jaar voor het WK Lego League en Tech Challenge en reisde daarvoor al af naar Italië en Boston, USA). En er is meer. De toneelclub SsToned, sporttoernooien, de debatingclub, de schaakclub, olympiades voor exacte vakken, bezinningsdagen, open podia, feesten, goede doelen-acties, vieringen en nog meer. Een deel van de activiteiten is ontstaan op initiatief van leerlingen zelf. Dus, weet jij iets leuks? Grote kans dat jij een enthousiaste groep meekrijgt.

Waarom kiezen onze leerlingen voor het Stanislas

Bijna al onze leerlingen vertellen dat ze voor onze school hebben gekozen omdat ze zich er fijn voelen. Ondanks de grootte voelt het prettig, zeggen ze. Iedereen hoort erbij. Er zijn ook leerlingen die onze school kozen vanwege de vele extra’s. De bijzondere vakken en leuke activiteiten. Over één ding zijn alle leerlingen het eens: dat je je fijn voelt op een school is het allerbelangrijkste. Ben jij nieuwsgierig naar onze school? Kom dan zeker een keer langs.