Havo: aandacht en uitdaging

De havo is een vijfjarige opleiding. Je zit gedurende de onderbouw (leerjaar 2-3) en daarna in de bovenbouw (leerjaar 4-5) in dezelfde klas met dezelfde mentor.

In de derde klas kies je een profiel. Je wordt hier uitgebreid op voorbereid en in begeleid. Naast de standaard vakken, kun je kiezen uit een aantal bijzondere vakken zoals Cambridge Track Engels,  informatica en BSM, maatschappijwetenschappen en tekenen. Zo kun jij een pakket samenstellen dat goed bij jou past.

Begeleiding

We vinden het belangrijk dat elke leerling gezien en gekend wordt. Elke klas heeft daarom twee mentoren die zich bezighouden met jouw ontwikkeling en welbevinden. De mentor ondersteunt jou en je klas ook bij het plannen en organiseren van je schoolwerk. Gedurende het jaar heb je regelmatig individuele gesprekken met je mentor en zijn twee tot drie Mentor-, Ouder-, Leerlinggesprekken.

Extra uitdaging

Ben jij op zoek naar meer uitdaging? Je kunt internationaal erkende programma’s volgen voor de talen Engels (Cambridge track), Duits en Frans.
In de onderbouw krijg je module-uren. Je krijgt dan verdieping in sport, kunst, muziek of techniek. Ieder half jaar maak je opnieuw een keuze. Zo ontdek je nieuwe talenten of kun je jouw talent verder ontwikkelen.
In de bovenbouw kun je deelnemen aan het pre-hbo-college in samenwerking met de Hogeschool Leiden. Heb jij een talent voor techniek? In samenwerking met de Haagse Hogeschool bieden we ook een speciaal bèta-programma aan.

De wereld in

Op de Havo trekken we er graag op uit. Naast de dagexcursies zijn er ook meerdaagse studiereizen. In leerjaar drie ga je een week op wintersurvival. Naast skiën of snowboarden zijn er spectaculaire activiteiten zoals biatlonschieten, langlaufen, tokkelen en paardrijden door de sneeuw.
Maar er is meer: het Cultuurtraject, de schoolfeesten, de Stanislasdag, de afdelingsdagen, de kerstviering, de klassenuitjes, de Promotio en het slotuitje aan het einde van het jaar.

In leerjaar vier is de culturele reis  naar een inspirerende Europese bestemming.