Atheneum: zelfstandigheid en heldere afspraken

Het atheneum is een zesjarige opleiding die je voorbereidt op een vervolgstudie aan een universiteit. Er zijn ook leerlingen die kiezen voor een vervolg in het hoger beroepsonderwijs.  Je zit gedurende de onderbouw (leerjaar 2-3) en daarna in de bovenbouw (leerjaar 4-5-6) in dezelfde klas met dezelfde mentor.

In de derde klas kies je een profiel. Je wordt hier uitgebreid op voorbereid en in begeleid. Naast de standaard vakken, kun je kiezen uit een aantal bijzondere vakken zoals Cambridge Track Engels, Chinees, filosofie, Spaans, informatica en wiskunde D. Zo kun jij een pakket samenstellen dat goed bij jou past.

Extra uitdaging

In de onderbouw kun je kiezen voor de extra vakken Economie en Ondernemen (E&O) en Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). Bij deze vakken wordt projectmatig onderwijs gegeven en is veel aandacht voor het aanleren van diverse vaardigen zoals: samenwerken, presenteren, onderzoek doen, plannen, prioriteiten stellen, creatief denken, etc.

De wereld in

We halen regelmatig de buitenwereld in school en gaan op excursie.
In het begin tweede jaar is er een introductiekamp. Tijdens deze gezellige dagen leer je je nieuwe klas en alle andere leerlingen in atheneum 2 goed kennen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in je klas en in de school.  Maar er is meer: het Cultuurtraject, de schoolfeesten, de Stanislasdag, de afdelingsdagen, de kerstviering de klassenuitjes, de Promotio en het slotuitje aan het einde van het jaar.
Het hoogtepunt is de Italiëreis in leerjaar 5. Je gaat bijna twee weken kamperen in het noorden van Italië. In die weken maak je kennis met de Italiaanse cultuur en historie en beleef je spannende momenten tijdens  outdoor-activiteiten. De reis is bovendien een grote sociale ontdekkingstocht. Door alle ervaringen en het voor elkaar zorgen en koken ontstaan vele nieuwe vriendschappen.