Hulp nodig?

We helpen je graag.

Heb je moeite met een vak of zit je ergens mee? Op onze school kun je hulp krijgen bij het leren en bij persoonlijke problemen. Ook als je je zorgen maakt over een andere leerling kun je dat aan ons doorgeven.

Jouw mentor

Op school heb je het meeste contact met je mentor. Ook jouw andere leraren overleggen regelmatig met jouw mentor. Je mentor is daardoor goed op de hoogte van hoe het met je gaat. Voor hulpvragen kun je altijd terecht bij je mentor. Je mentor gaat samen met jou - en eventueel je ouders - op zoek naar een oplossing. In de school zijn mensen die kunnen helpen met leerproblemen en persoonlijke problemen. Je mentor kan voorstellen dat jij met één van hen aan een oplossing gaat werken.

Leerlingbegeleiders, vertrouwenspersoon en zorgcoördinator

Wil je liever niet naar je mentor of is je mentor niet bereikbaar? Je kan ook altijd terecht bij de leerlingbegeleiders, vertrouwenspersoon of de zorgcoördinator.

  • De leerlingbegeleiders zijn: mevrouw Rientsma (Riee), meneer Hartveld (Hafr) en meneer De Gouw (Goub).
  • De vertrouwenspersoon is mevrouw Rientsma (Riee).
  • De zorgcoördinator is mevrouw Weerts (Weem).

Ben je bang als je een toets of een examen moet maken?

Het is normaal dat je een beetje gespannen bent voor een toets of examen. Heb je zoveel last van dat het je in de weg gaat zitten, is het belangrijk dat je dit aangeeft bij je mentor. Je mentor kan je dan adviseren om mee te doen aan een faalangstreductie- of examenvreestraining. Deze training wordt meestal gegeven in kleine groepjes, maar kan ook aan jou alleen gegeven worden. Je leert tijdens deze training om je spanningen onder controle te houden. Hierdoor krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen en gaat het maken van een toets of examen gemakkelijker.

Documenten

Tip social media
Anti-pestprotocol
Social mediaprotocol