Reizen en kampen

In het vooreindexamenjaar ga je op een buitenlandse reis. Het gymnasium gaat sinds jaar en dag 3,5 week naar Griekenland. Het atheneum gaan bijna 2 weken naar Italië. Als je op de havo zit, gaat de culturele reis naar Italie of Spanje
Daarnaast kun je op kamp in de brugklas en op zeilkamp in leerjaar 3

Brugklaskamp

Het brugklaskamp is bijna zo oud als de school zelf. In de jaren vijftig van de vorige eeuw gingen al groepen van het Stanislas naar Hoenderloo, de plaats waar jarenlang zo'n 120 brugklassers de eerste week van de zomervakantie vierden. Wie ooit als leerling of begeleider mee is geweest op dit fameuze kamp (weet wat een vreemde fascinatie uitging van het terrein en de barakken van het Krimdal.
Dit jaar gaan we naar Zeeuwse kust, en wel naar Burgh-Haamstede. Gezonde zeelucht, duinen, strand en volop bossen in de omgeving. Kortom, een plek om je een week lang helemaal uit te leven!

Zeilkamp voor klas 3

Al meer dan 25 jaar wordt door onze school het zeilkamp georganiseerd voor de derdeklassers. In de eerste week van de zomervakantie gaan we met 48 leerlingen naar Friesland (Earnewald) en daar worden de basisbegrippen van het zeilen bijgebracht. Het hoofdmotto van dit kamp is: 'Het creëren van een gezellige toffe week voor zowel de kampers als de leiding met daarnaast de mogelijkheid om de technieken van het zeilen onder de knie te krijgen.' De voorlaatste dag wordt een zeilexamen afgenomen dat bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Je ontvangt hiervoor een gespecificeerd certificaat.

Wintersurvival havo 3

De leerlingen in drie havo zullen op wintersport gaan naar Oostenrijk. Per bus vertrekken leerlingen en docenten voor een week naar het skigebied van Axamer Lizum om daar hun intrek te nemen in een hostel. Gedurende de week worden er diverse sportieve en minder sportieve activiteiten ondernomen in de sneeuw. Uiteraard mag skiën of snowboarden niet ontbreken tijdens een wintertrip. Daarnaast is er een programma met onder andere rodelen, stadwandeling of schaatsen. 's Avonds doen we gezellige spelletjes in het hostel, tenminste voor wie de ogen nog open kan houden na een actieve buitendagreis

Reis havo 4

Informatie volgt

Culturele en sportieve reis naar Italië – Atheneum 5

In mei vertrekken alle leerlingen voor elf dagen naar Italië. Het programma bestaat uit survivalactiviteiten. We bezoeken ook de steden Venetië, Verona, Mantova en Milaan.
De verblijfplaats is een uitstekende camping in het plaatsje Arco waar we kamperen met tweepersoons koepeltentjes. De leerlingen koken zelf in groepjes van zes.
De begeleiding van de reis is in handen van een aantal docenten. De survivalactiviteiten staan onder leiding van deskundige instructeurs.

Klassieke reis naar Griekenland - Gymnasium 5

In april vertrekken de leerlingen voor een reis van ruim drie weken naar Griekenland. We vertrekken met de bus van Delft naar Italië om van daaruit de boot naar Patras in Griekenland te nemen. Eerste stop is Olympia, daarna wordt het kampement verplaatst naar Delphi, waar onder andere de Parnassos beklommen wordt. De volgende stop is Athene (Akropolis, agora, Plaka). Vervolgens naar Mykene, waar de burcht van Agamemnon, het theater van Epidauros, Korinthe en Nafplion worden bezocht.
Daarna, als het weer goed genoeg is, volgt de beklimming van de Olympos en als laatste volgt een bezoek aan de kloosters van Kalambaka. Uiteindelijk rijdt de bus via Dodona en Ioannina weer naar de boot. Het is te begrijpen dat zo'n lange reis altijd een onvergetelijke indruk achterlaat.