Stichting ouders voor leerlingen

Stichting ouders voor leerlingen Stanislascollege Westplantsoen

'Weet je nog? Toen ik op het Stanislascollege zat en die beroemde schrijver heb ontmoet!'
Bijzondere belevenissen die je altijd zullen bijblijven. Dat willen wij alle leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen aanbieden. We zetten in op bevordering in het aanbod op de gebieden cultuur, kunst en sport, mét oog voor duurzaamheid en inclusiviteit.

Financiële ondersteuning bij activiteiten

In augustus 2013 heeft de Ouderraad het initiatief genomen om de "Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen" op te richten. Het doel van deze stichting is het financieel ondersteunen van cultuur-, kunst- en sportactiviteiten. Vanuit de school kunnen verzoeken worden gedaan aan de stichting voor projectondersteuning. De ene keer gaat het om een nieuw initiatief, de andere keer om extra ondersteuning van een bestaande activiteit.

Dit is al mogelijk gemaakt

Dankzij de jaarlijkse donaties van ouders en anderen werden al diverse zaken gerealiseerd. Zo gingen leerlingen op bezoek bij De Kunsthal in Rotterdam. Er zijn loopmicrofoons aangeschaft ter ondersteuning van presentaties en optredens. Schrijvers Arthur Japin en journalist Joris Luyendijk kwamen op school en gingen in gesprek met leerlingen. Op het sportcomplex is een multifunctioneel beachsportveld gerealiseerd. Ook hielpen we bij de financiering van een prachtige lichtinstallatie in De Brink en recentelijk nog de aanleg van een duurzaam watertappunt op het schoolplein.

Fiscaal aftrekbaar (ANBI)

De school kan deze bijzondere projecten niet alleen financieren. De stichting maakt deze initiatieven wel mogelijk. We hebben uw steun daar wel voor nodig.
Iedere bijdrage is van harte welkom. Misschien is het goed om te weten dat uw gift ook fiscaal aftrekbaar is omdat de Belastingdienst de Stichting heeft erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Doneren is mogelijk op elk moment en op de volgende manieren
-    Via iDEAL 
-    Via overschrijving naar IBAN-nummer NL25RABO0122455800 van Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen, o.v.v. "Gift cultuur leerlingen Westplantsoen 2023-2024"
-    Door een machtiging af te geven voor een periodiek incasso via onderstaand formulier

Documenten en formulieren

Op de hoogte blijven?

Via de Torakel en berichtgeving van de Ouderraad houden we u periodiek op de hoogte over de lopende projecten. Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën voor het bestuur van de de Stichting, stuur dan een e-mail naar stichtingoudersscw@stanislascollege.nl.

Lijkt het u leuk om ook anderzijds betrokken te zijn bij het werk van de Stichting, dan horen we dit graag! Met name ouders van leerlingen uit de onderbouw zijn welkom om zich aan te melden.
We horen graag van u!
stichtingoudersscw@stanislascollege.nl

Mattijs Bodegom - voorzitter
Carien Droppers - secretaris
Natalia Hamelink - Apurina - penningmeester
Amber Rap - algemeen lid 
Noortje Arkesteijn - algemeen lid en contactpersoon Ouderraad