Stichting ouders voor leerlingen

Stichting ouders voor leerlingen Stanislascollege Westplantsoen

'Weet je nog? Toen ik op het Stanislascollege zat en die beroemde schrijver heb ontmoet!'
Bijzondere belevenissen die je altijd zullen bijblijven. Dat willen wij alle leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen aanbieden.We zetten in op bevordering in het aanbod op de gebieden cultuur, kunst en sport, mét oog voor duurzaamheid en diversiteit.

Financiële ondersteuning bij activiteiten

In augustus 2013 heeft de Ouderraad het initiatief genomen om de "Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen" op te richten. Het doel van deze stichting is het financieel ondersteunen van cultuur-, kunst- en sportactiviteiten. Vanuit de school kunnen verzoeken worden gedaan aan de stichting voor projectondersteuning. De ene keer gaat het om een nieuw initiatief, de andere keer om extra ondersteuning van een bestaande activiteit

Dit is al mogelijk gemaakt

Dankzij de jaarlijkse donaties van ouders en anderen werden al diverse zaken gerealiseerd. Zo gingen leerlingen op bezoek bij De Kunsthal in Rotterdam. Er zijn loopmicrofoons ter ondersteuning van presentaties en optredens. Schrijvers Arthur Japin en journalist Joris Luyendijk kwamen op school en gingen in gesprek met leerlingen. Op het sportcomplex is een multifunctioneel beachsportveld gerealiseerd. Ook hielpen we bij de financiering van een prachtige lichtinstallatie in De Brink.

Fiscaal aftrekbaar (ANBI)

De school kan deze bijzondere projecten niet alleen financieren. De stichting maakt deze initiatieven wel mogelijk. We hebben uw steun daar wel voor nodig.
Iedere bijdrage is van harte welkom. Misschien is het goed om te weten dat uw gift ook fiscaal aftrekbaar is omdat de Belastingdienst de Stichting heeft erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Doneren is mogelijk op elk moment en op de volgende manieren
-    Via iDEAL via onderstaande ‘doneer nu’ knop
-    Via overschrijving naar IBAN-nummer NL25RABO0122455800 van Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen, o.v.v. "Gift cultuur leerlingen Westplantsoen 2021-2022"
-    Door een machtiging af te geven voor een periodiek incasso via onderstaand formulier

Documenten en formulieren

Op de hoogte blijven?

Maximaal drie maal per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief waarin vertellen over de lopende projecten. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een e-mail naar stichtingoudersscw@stanislascollege.nl.
Lijkt het u leuk om ook anderzijds betrokken te zijn bij het werk van de Stichting, dan horen we dit graag! We voorzien in de nabije toekomst gewenste ondersteuning die uiteen kan lopen van loodgieterswerk, organisatorische taken, handjes tijdens evenementen of uitjes, tot hulp bij het beheren van onze social media account.
We horen graag van u!
stichtingoudersscw@stanislascollege.nl

Mattijs Bodegom - voorzitter
Carien Droppers - secretaris
Natalia Hamelink - Apurina - penningmeester
Amber Hensema - algemeen lid 
Amber Rap - algemeen lid 
Noortje Arkesteijn - algemeen lid en contactpersoon Ouderraad