Versterkt taalonderwijs

Op het Stanislascollege Westplantsoen bieden we versterkt taalonderwijs aan in de talen:  Frans, Duits, Engels, Spaans en Chinees. Je kan internationaal erkende certificaten of diploma’s halen die een positieve rol kunnen spelen bij de toelating op studies in binnen- en buitenland. Ook vormen ze een waardevolle aanvulling op je diploma.

Cambridge Track: Engels op topniveau

Op het Stanislascollege Westplantsoen wordt Cambridge Track Engels (CT) aangeboden. Je kunt een certificaat halen. Hiermee kun je probleemloos op Engelstalige universiteiten en hbo’s terecht.
Lees meer>>

Chinese taal en cultuur

China is een economische grootmacht. Kennis van de taal en cultuur is daarom waardevol. Daarnaast is het leren van deze taal een mooie uitdaging. Chinees kun je vanaf leerjaar 2 van het Atheneum en Gymnasium kiezen als keuzevak. We werken met de methode 'Chinees een makkie'.
In de eindexamenklas kun je deelnemen aan een examen op HSK-niveau 3. Het examen wordt op zes niveaus afgenomen onder toezicht van het Bureau van de Internationale Raad voor de Chinese Taal (Hanban). De niveaus zijn alle gebaseerd op vijf taalcompetenties, zoals vastgesteld in het Internationaal Curriculum voor Chinees.

Frans: DELF certificaat

Als je in leerjaar 5 en 6 van het Atheneum of Gymnasium zit én geïnteresseerd én gemotiveerd bent, kun deelnemen aan het internationaal erkende DELF-examen. De voorbereiding en het examen doe je naast je reguliere examen. In leerjaar 5 word je in een extra DELF-lesuur voorbereid op het B1-niveau examen, waar met name spreken geoefend wordt. Wil je graag nog meer leren, dan kun je in leerjaar 6 examen doen op B2-niveau. Een B2-diploma geeft rechtstreeks toegang tot het Franse universitaire onderwijs. Voor alle diploma's geldt dat werkgevers wereldwijd het DELF-certificaat kennen en erkennen.
Voor de certificatie wordt een bijdrage gevraagd van circa € 120.

Duits: Goethe-Institut

In leerjaar 5 van het Atheneum of Gymnasium kun je voor Duits een B2 of C1-certificaat halen. Om deel te kunnen nemen moet je aan het einde van de vierde klas ongeveer een 8 gemiddeld staan voor dit vak.
Je bereidt je hierop voor tijdens een extra lesuur Duits per week. Het internationaal erkende certificaat dat je kunt halen, wordt door het Goethe-Institut afgegeven. Met C1 en soms ook met B2 kan je aan verschillende Duitstalige universiteiten studeren. De kosten voor een B2-certificaat zijn ongeveer €125,- en voor het C1-certificaat ongeveer €140,-.

Spaans: DELE examen

In leerjaar 5 en 6 van het Atheneum en Gymnasium kun je kiezen voor de taal Spaans. Communiceren staat tijdens de lessen centraal. Er wordt gebruik gemaakt van Spaanse lesmethodes, waaronder Gente Hoy. Er is ook aandacht voor culturele en literaire aspecten van de Spaanse taal. je rond de overgang naar leerjaar 6 ongeveer een 8 gemiddeld staat, kun je in leerjaar 6 opgaan voor het DELE-examen A2 of B1. Dit is het enige door het Spaanse ministerie van onderwijs erkende internationale diploma. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van circa €125