Cambridge Track

Op het Stanislascollege Westplantsoen wordt Cambridge Track Engels (CT) aangeboden. Je kunt een internationaal erkend certificaat halen. Hiermee kun je probleemloos op Engelstalige universiteiten en hbo’s terecht.

Inrichting programma

In de brugklas krijg je  twee  uur Engels per week. Als je het wilt én kunt mag je in de tweede klas met CT starten. 'Kunnen' wil zeggen dat je slaagt voor de instroomtoets. 'Willen' betekent dat je bereid bent om veel en goed Engels te lezen, te luisteren en te gebruiken. Je wordt voorbereid op de verschillende Cambridge-certificaten. Aan het einde van de derde klas is een tussentoets om te bepalen wie voor het examen op mag gaan in de bovenbouw van havo en vwo en wie doorgaat met regulier Engels.
Met veel plezier constateren we dat ongeveer een derde van de havisten, de helft van het atheneum en bijna alle gymnasiasten CT volgen in de vierde klas. Een kleine groep CT-leerlingen rondt in het vooreindexamenjaar Engels al af d.m.v. het vervroegd eindexamen.

Niveaus

Op de havo werk je naar het FCE toe, een Cambridge-toets op B2-niveau in leerjaar 4. Als je nog meer wilt kun je ook het CAE-examen (C1) doen.
Op het Atheneum en Gymnasium doe je over het algemeen het CAE (C1-niveau) of CPE (C2-niveau) in de leerjaar 5 klas.
Met een FCE heb je aangetoond dat je een hoog niveau Engels hebt. Met dit diploma kun je tienduizenden bedrijven, overheden en opleidingen ter wereld terecht. Met een CAE of CPE-certificaat kun je wereldwijd op duizenden universiteiten terecht.
De certificaten zijn niet alleen nuttig voor het buitenland, ook in Nederland zijn er steeds meer opleidingen in het Engels. Bovendien vragen werkgevers steeds vaker naar een goede beheersing van de Engelse taal.

Kosten

De extra lessen en de uiteindelijke Cambridge-examens kosten veel geld. De school vindt verdiept Engels zodanig belangrijk dat wij zelf de kosten van de extra lessen dragen. Ouders betalen alleen de kosten voor deelname aan de Cambridge-examen, welke ongeveer € 240 bedragen.